Aquest bloc vol ser un espai d'informació i discussió del què succeix a l'Iraq, alhora que una eina per difondre les activitats de sensibilització i denúncia que es porten a terme a Catalnya. Per a una informació més detallada us podeu dirigir al web de la Campanya Estatal Contra l'Ocupació i per la Sobirania de l'Iraq (CEOSI).
A banda de la informació a través dels vincles web, el material audiovisual i la documentació d'aquest Blog, des de la PASI també us podem oferir la possibilitat de realitzar actes de sensibilització i informació, com xerrades o projeccions.

diumenge, 16 de novembre del 2008

Carta oberta adreçada al nou president dels EEUU, Barak Obama

del Consell Polític de la Resistència Iraquiana  (*)

Volem exposar alguns aspectes que creiem d'interès per a la nova administració dels EEUU, tant per al seu benefici com per evitar les errades comeses per l'anterior administració Bush:

1.- La raó per la qual vostè ha guanyat la presidència dels EEUU no és que els nord-americans, de sobte, s'hagin adonat que no haurien de ser racistes. La raó s'ha de trobar en les moltes errades que l'administració Bush ha comès, errades que han portat els nord-americans a votar massivament la seva sortida del govern.

2.- La seva campanya electoral ha estat basada en la promesa del canvi i el temps per a aquest canvi ha arribat. La destrucció del nostre país, els assassinats, els desplaçaments de població, la guerra civil i el racisme provocats per l'administració Bush, han afectat la reputació dels nord-americans. I és per això que creiem que una retirada del nostre país no suposaria una derrota. Tot el contrari, seria el triomf de la raó i de la lògica.

3.- La gran quantitat de gent que ha votat per vostè significa que pot portar a terme les seves promeses amb coratge. La desorganització de l'anterior administració ha ferit la gent dels EEUU abans que qualsevol altre. Déu ens diu que va crear les persones per tal que es coneguessin, no per tal que s'assassinessin. Ens va crear a partir d'una parella i ens va dividir en tribus i nacions que s'haurien de conèixer entre elles, no pas menysprear-se entre elles. Veritablement, el teu més gran honor a ulls de Déu és la teva rectitud. I Déu té complet coneixement i està al corrent de totes les coses.

4.- Nosaltres som un país conegut pel seu coratge i per la seva generositat i bon tracte als estrangers. A qualsevol que es porti bé amb nosaltres li tornarem aquesta bondat multiplicada. Qualsevol que ens ataqui no trobarà en nosaltres cap misericòrdia. Què creu vostè que farem amb un invasor que ha interferit en la nostra religió i el nostre país, el seu destí, seguretat i unitat?

5.- Atemptar contra la nostra seguretat i els interessos de la nostra gent, arribant a acords amb altres països del nostre voltant, tindrà serioses conseqüències. Depèn de vostè no intentar-ho, no solucionar els seus problemes amb d'altres a expenses de nosaltres.

6.- Serem flexibles negociant la seva retirada del nostre país. Però aquesta no deu ser part de cap pla de seguretat elaborat amb països traïdors o amb governs a la vostra mesura. Vostè ha de corregir aquests errors i treballar amb coratge per establir compensacions per a tots aquells a qui heu destrossat la seva família, la seva casa o la seva ment. I ha d'alliberar tots els presoners i ordenar al govern sectari que actualment tenim que faci el mateix i que retorni la seguretat a l'Iraq. Sense això no creurem en el canvi promès per vostè. Però si ho fa, formarà part de la història pel seu coratge.

Finalment, nosaltres en la resistència ens mantenim en la nostra promesa d’alliberar el nostre país i no ens separarem d'aquest objectiu. La història dels nostres avis és el millor testimoni i nosaltres serem els millors familiars més propers per protegir la santedat de la nostra nació.


-----
* El Consell polític de la resistència està format per l'Exercit Islàmic a Iraq i Ansar al Sunna, grups als que s'han sumat Hamas (iraquí) i el Front Islàmic de la Resistència Iraquí (Nota de P. Rojo).

traducció: PASI
Text original: http://pciraq.org/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=26