Aquest bloc vol ser un espai d'informació i discussió del què succeix a l'Iraq, alhora que una eina per difondre les activitats de sensibilització i denúncia que es porten a terme a Catalnya. Per a una informació més detallada us podeu dirigir al web de la Campanya Estatal Contra l'Ocupació i per la Sobirania de l'Iraq (CEOSI).
A banda de la informació a través dels vincles web, el material audiovisual i la documentació d'aquest Blog, des de la PASI també us podem oferir la possibilitat de realitzar actes de sensibilització i informació, com xerrades o projeccions.

diumenge, 23 de novembre del 2008

Educació a l'Iraq

Assassinat d'acadèmics_ Ni present ni futur d'un poble

El passat 30 d'octubre i 1 de novembre ha tingut lloc a la seu central de la UNESCO la Conferència Internacional sobre el dret a l'educació a països en crisi sota el títol "Deixar de posar en perill el futur d'Iraq". Han estat convocades més de dues centes persones com a representants de l'educació a Iraq i experts d'institucions, organismes i entitats civils d'arreu del món, entre elles la Campanya Estatal Contra l'Ocupació i per a la Sobirania de l'Iraq, de la que la PASI n'és membre. Els objectius d'aquesta conferència han estat sensibilitzar a la comunitat internacional de la dramàtica situació que viu el sistema educatiu iraquià, i particularment la de la comunitat educativa -alumnat, professorat, acadèmics i intel·lectuals- ; alhora que identificar prioritats i cercar respostes urgents.

Es calcula que des de 2003 han mort 300 acadèmics iraquians i iraquianes, fruit d'una campanya sistemàtica de captura, tortura i assassinat. La importància del seu coneixement i experiència pel futur d'Iraq trigarà generacions a recuperar-se.

Per a més informació i adhesió a la Campanya internacional pels acadèmics d'Iraq:
http://www.iraqsolidaridad.org/2004-2005/docs/represion_11-11-05.html
http://academic-refugees.org/plight-of-iraqi-academics.asp
http://www.ei-ie.org/en/article/show.php?id=56&theme=statusofteachers&country=iraq
http://scholarsatrisk.nyu.edu/Activities/Scholars_Risk.php

+ info Enllaç CEOSI